Update: Stam-kamp reageert verontwaardigd op berichten over deal in Londen

Update: Stam-kamp reageert verontwaardigd op berichten over deal in Londen

27-05-2016 18:01
8

Jaap Stam is in beeld bij het Engelse Reading om daar hoofdtrainer te worden. De voormalige topverdediger en zijn zaakwaarnemer zijn gespot in Londen, meldt De Telegraaf vrijdag.

Stam zou daar al een gesprek hebben gevoerd met de club die uitkomt in de Championship. Hij en zijn manager Henk van Ginkel onthouden zich evenwel van commentaar. Stam kondigde al eerder aan dat hij vertrekt bij Jong Ajax. Na het behalen van het diploma coach betaald voetbal zegde hij enkele Eredivisie-clubs af, omdat hij graag in Engeland wil werken.

Stam en collega-trainer Andries Ulderink eindigden dit seizoen met Jong Ajax op de negende plaats in de Jupiler League. De kans is groot dat de oud-international Ulderink meeneemt naar een nieuwe club. Bij Reading, de nummer zeventien van de Championship, is de uit de Ajax-opleiding afkomstige Brian Tevreden werkzaam als technisch directeur.

Update 12.20 uur: De kans op de aanstelling van Jaap Stam bij Reading is een stuk groter geworden. De Championship-club heeft vrijdag manager Brian McDermott de laan uitgestuurd. Reading, waar de Nederlander Ola John speelt, spreekt van een 'moeilijke beslissing'.

Update 14.34 uur: Jaap Stam is de onderhandelingen met Reading over een contract gestart. Dat meldt SkySports vrijdagmiddag. De trainer heeft al gesproken met de clubleiding, die in hem de perfecte opvolger van de vrijdagochtend ontslagen Brian McDermott zien.

Update 18.01 uur: Volgens Henk van Ginkel, de zaakwaarnemer van Stam, is hij samen met zijn cliënt helemaal niet in gesprek met Reading. De twee zijn niet eens in Londen, zo vertelt de belangenbehartiger in het Algemeen Dagblad. "Wij zijn niet in Londen geweest en er is Stam ook geen aanbieding gedaan. Dus al helemaal geen onderhandelingen", aldus Van Ginkel. De soap wordt ongetwijfeld vervolgd.