'Heel grote eer' voor Strootman: Ik heb het er met de bondscoach over gehad

'Heel grote eer' voor Strootman: "Ik heb het er met de bondscoach over gehad"

27-05-2016 07:28
22

Kevin Strootman maakt vrijdagavond tegen Ierland zijn rentree in het Nederlands elftal. De middenvelder moest ruim twee jaar verstek laten gaan door een zware knieblessure, maar tegen Ierland draagt hij meteen de aanvoerdersband.

"Het is een speciaal gevoel, een heel grote eer", reageert Strootman in De Telegraaf. "Ik heb het er met de bondscoach over gehad en weet natuurlijk wel dat het komt door de afwezigheid van Arjen Robben, Wesley Sneijder en Daley Blind. Maar dit is een mooie stimulans. In de wedstrijd verandert er niet veel en probeer ik gewoon hetzelfde te doen als altijd. Ik hoop een goed duel te spelen en een mooi resultaat te boeken."

Danny Blind gaf al aan dat zijn keuze voor de 26-jarige middenvelder van AS Roma een logische is. "Je kijkt naar de karakters binnen je selectie en de persoonlijkheid van spelers. Dan is Kevin degene die er het meest aan voldoet. En natuurlijk komt het dan snel. Maar goed, hij is een gelouterde speler die op topniveau speelt en veel eist van zichzelf en van zijn omgeving."

De bondscoach is zeer te spreken over Strootman. "Ik vind dat hij het fantastisch doet", aldus Blind, die zich met zijn selectie in Portugal voorbereidde op de komende oefenduels. Na het treffen met Ierland in Dublin neemt Oranje het nog op tegen Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni).