Manchester United maakt aanstelling Mourinho officieel

Manchester United maakt aanstelling Mourinho officieel

27-05-2016 10:32
18

Jose Mourinho is officieel de nieuwe manager van Manchester United. De Portugees neemt het roer over van Louis van Gaal, die maandag werd ontslagen op Old Trafford.

Mourinho heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract, met een optie om het verblijf te verlengen tot medio 2020. De 53-jarige manager is toe aan zijn tweede club in Engeland, nadat hij in twee periodes bij Chelsea de nodige successen vierde. Eind vorig jaar werd hij ontslagen op Stamford Bridge.

Wedden

Meer odds

Nu gaat hij dus weer aan de slag, als opvolger van Louis van Gaal. Mourinho moet Manchester United weer smoel geven op internationaal niveau. "Manager worden van Manchester United is heel speciaal in de voetbalwereld. Het is een bekende club, die in de hele wereld wordt bewonderd. Er hangt een soort mystiek en romantiek om de club heen, waar niemand in de buurt komt."

Mourinho claimt dat hij 'altijd affiniteit' heeft gehad met Old Trafford. Het is bekend dat hij een goede relatie heeft met Sir Alex Ferguson, die in de zomer van 2013 stopte en zag dat David Moyes en vervolgens Louis van Gaal grote moeite hadden in zijn grote United-schoenen te stappen. Mourinho besluit: "Ik kijk ernaar uit om de manager van United te worden."