Gewilde Milik doorbreekt radiostilte: 'Ik wil een week of drie nemen'

Gewilde Milik doorbreekt radiostilte: 'Ik wil een week of drie nemen'

27-05-2016 10:58
8

SS Lazio, AS Roma, Leicester City; alles kwam de laatste weken voorbij voor Arek Milik. De Ajax-spits reageert nu voor de eerste keer zélf op alle transfergeruchten.

Milik bereidt zich op dit moment met Polen voor op het EK. De kans is groot dat hij na het eindtoernooi in Frankrijk niet terugkeert in Amsterdam. "Ik vind het niet vervelend dat er keer op keer vragen worden gesteld over een mogelijke transfer", vertelt Milik aan ELF Voetbal Magazine. "Het zegt mij dat ik goed bezig ben. Maar ik kan er nu helemaal niks mee."

"Eerst naar Frankrijk. Pas daarna wil ik over mijn toekomst nadenken. Daarvoor wil ik een week of drie de tijd nemen. In drie weken kunnen een hoop beslissingen genomen worden", aldus de spits, die tot medio 2019 vastligt bij Ajax. Het afgelopen seizoen kroonde hij zich tot clubtopscorer met 21 doelpunten.

Milik vindt zelf dat hij enorm is gegroeid. "Natuurlijk ben ik hier door de trainingen een betere voetballer geworden, dat lijkt me duidelijk. Maar ik ben vooral meer gaan scoren omdat ik meer wedstrijden heb gespeeld."