Update: Galatasaray wikt en weegt en denkt tóch aan Nederlandse trainer

Update: Galatasaray wikt en weegt en denkt tóch aan Nederlandse trainer

27-05-2016 21:12
4

Wesley Sneijder was na afloop van de bekerfinale tussen Galatasaray en Fenerbahce een blij man. De middenvelder speelde vanwege een ribblessure slechts één helft mee, maar dat mocht de pret niet drukken.

Door een doelpunt van Lukas Podolski trok Galatasaray donderdagavond aan het langste eind en daarmee gaf de Turkse club het seizoen nog een beetje glans. Galatasaray eindigde de competitie op een teleurstellende zesde plaats, maar slaagde er dus wel in om de beker voor zich op te eisen.

Sneijder was na afloop van de wedstrijd, ondanks zijn ribblessure, in zijn nopjes met het resultaat. "Wat een fantastische manier om het seizoen te eindigen, voor zowel de fans als voor de club", meent Sneijder, die door zijn nieuwe blessure de komende oefeninterlands van het Nederlands elftal aan zich voorbij moet laten gaan.

Jan Olde Riekerink, de interim-trainer van Galatasaray, stond na afloop te glunderen voor de camera's. "Ik wil iedereen bedanken. Ik ben trots op de afgelopen drie maanden, het was geweldig. We moesten van ver komen, maar dit is een belangrijke overwinning." Olde Riekerink nam begin maart het roer over van Mustafa Denizli en won amper drie maanden later dus zijn eerste prijs.

Update 21.12: Volgens het Algemeen Dagblad bestaat er een kans dat Olde Riekerink ook ná dit seizoen trainer is van Galatasaray. Aanvankelijk werd er gedacht dat de Nederlandse oefenmeester sowieso zou terugkeren in zijn functie als hoofd jeugdopleiding. Mogelijk wil de clubleiding van de kersvers bekerwinnaar dus tóch door met hem.