FC Twente heeft goede hoop: 'Alsof de scheids een paarse kaart trekt'

FC Twente heeft goede hoop: 'Alsof de scheids een paarse kaart trekt'

27-05-2016 15:59
61

FC Twente moet nog zeker twee weken wachten op de uitspraak in het kort geding dat de club heeft aangespannen tegen de degradatie naar de Jupiler League. Interim-directeur Onno Jacobs is daar absoluut niet blij mee.

"Het betekent wachten, wachten, wachten voor het hele Nederlandse voetbal en dat is niet handig", reageerde Jacobs na het kort geding tegen het Algemeen Dagblad. Uiterlijk 10 juni doet de rechter in Utrecht uitspraak. Ondertussen stapt FC Twente ook naar de beroepscommissie, die de zaak pas op 6 juni zal behandelen en een week later uitspraak doet.

Jacobs vindt het dan ook onzin dat de KNVB stelde dat de gang naar de rechter onnodig was, omdat de beroepscommissie snel uitspraak zou kunnen doen. "Ze kunnen dat niet beoordelen en ik ben het daar volstrekt niet mee eens. De KNVB gaat niet over onze financiële situatie. Ze kennen onze banktegoeden. We hebben geen inkomsten omdat we de prijzen van de seizoenkaarten nog niet kunnen vaststellen en kunnen geen sponsorpakketten verkopen."

Jacobs heeft goede hoop op een succesvolle afloop. "We moesten schoon schip maken en dat hebben we gedaan. Ik ga er dan vanuit dat we onze licentie mogen houden. Het is alsof de scheidsrechter onverwacht een paarse kaart trekt, een volstrekt nieuwe maatregel."