Spelersbattle Champions League-finale: Real gaat met zege aan de haal

Spelersbattle Champions League-finale: Real gaat met zege aan de haal

28-05-2016 13:30
7

OPINIE - Eindelijk is het zover: zaterdagavond staat in Milaan de Champions League-finale op het programma. Recordwinnaar Real Madrid neemt het om 20.45 uur op tegen Atlético Madrid, de vechtmachine van Diego Simeone. VoetbalPrimeur laat de elf spelers van beide grootmachten het op papier alvast met elkaar uitvechten. Battle! 

We vergelijken de twee ploegen op basis van de verwachte of meest voor de hand liggende opstelling.

Wedden

Meer odds

Keylor Navas vs. Jan Oblak 1-1
Twee keepers die het in de Champions League fantastisch hebben gedaan dit seizoen. Oblak heeft in het toernooi de meeste reddingen (37) op zijn naam staan. Op weg naar de finale hield Navas liefst tien keer de nul in twaalf duels. Remise. 

Dani Carvajal vs. Juanfran 1-2
Gareth Bale weet het zeker: Real heeft op elke positie in het elftal een betere speler dan stadgenoot Atlético. Klopt niet helemaal, want Juanfran heeft toch echt meer kwaliteiten dan Carvajal. De Atlético-back is opgeroepen voor het EK en zijn evenknie van Real niet. 

Sergio Ramos vs. José Giménez 2-2
Giménez geldt als een van de meest veelbelovende verdedigers van dit moment. De 21-jarige Uruguayaan heeft een prima seizoen achter de rug in Madrid. Natuurlijk legt hij het hier af tegen Real-legende Ramos. De dertigjarige stopper is na elf seizoenen niet meer weg te denken bij De Koninklijke. 

Pepe vs. Diego Godin 2-3
De dagen dat Real-boef Pepe schopte naar alles dat bewoog, lijken achter ons te liggen. Afgelopen seizoen heeft de Portugees international zich goed ingehouden. Dit punt gaat trouwens naar Godin, stille kracht van Atlético. De routinier is één van de meest onderschatte spelers te wereld. 

Marcelo vs. Filipe Luis 3-3
Een mooie Braziliaanse clash. Luis mislukte volledig bij Chelsea en keerde afgelopen zomer terug in Madrid. Bij Atlético voelt de back zich duidelijk meer op zijn gemak. Luis en Marcelo zijn beiden geen geweldige verdedigers, maar aanvallend gezien heeft laatstgenoemde veel meer in zijn mars. 

Toni Kroos vs. Saúl 4-4
Twee spelers die in Milaan voor de creatieve impulsen moeten zorgen. Kroos staat natuurlijk al jarenlang bekend als één van de beste spelmakers ter wereld. Dit seizoen heeft ook Saúl zich gemeld in de voetbaltop. Manchester City, FC Barcelona en Chelsea zitten achter de international aan. 

Luka Modric vs. Koke 5-4
Koke is sinds 2009 een vaste waarde bij Atletico. De Spaanse middenvelder heeft een prima seizoen achter de rug. Wij kiezen hier voor Modric. De inmiddels 31-jarige Kroaat is een baken van rust op het middenveld van trainer Zinedine Zidane. Wat een geweldenaar. 

Casemiro vs. Gabi 6-5
Casemiro is de stille kracht van Real. Niemand had erop gerekend dat de Braziliaan dit seizoen een basisplaats zou veroveren in Santiago Bernabéu. Casemiro heeft slechts één taak: de bal afpakken en snel inleveren. Ook Atlético-captain Gabi beheerst dat kunstje als geen ander. Een gelijkspel. 

Gareth Bale vs. Yannick Carrasco 7-5
In de voorhoede wordt - op papier althans - het verschil gemaakt tussen kemphanen Real en Atlético. Carrasco is een handige buitenspeler die zowel op de linker- als de rechterflank voor de nodige dreiging zorgt. Maar Bale, man van honderd miljoen, is beter. Simpel. 

Cristiano Ronaldo vs. Antoine Griezmann 8-5
32 doelpunten in 52 officiële duels voor Atlético. Wát een seizoen heeft Griezmann achter de rug. Helaas voor de Franse ster luistert zijn concurrent in deze battle naar de naam Cristiano Ronaldo. Even was er twijfel over de Portugese vedette fit genoeg zou zijn voor de finale, maar Ronaldo - zestien goals in elf Champions League-wedstrijden! - bevestigde vrijdag dat-ie gewoon aan de aftrap staat in Milaan. 

Karim Benzema vs. Fernando Torres 9-6
Wie had nog verwacht dat Fernando Torres een tweede - eigenlijk derde - kans zou pakken in de voetbaltop? De routinier mislukte volledig bij Chelsea en AC Milan, maar onder Simeone heeft de Spaanse spits de smaak weer te pakken. In de Champions League scoorde Torres dit seizoen pas één keer. Het kind van Madrid zal er zaterdagavond alles aan willen doen om Real pijn te doen. Benzema heeft tussen alle privé-sores door ook weer een mooi seizoen achter de rug: 28 treffers in 35 officiële duels. 

Eindstand:
Met name door het verschil in kwaliteit in de voorhoedes wint het keurkorps van Zidane deze slag. Real gaat met een 9-6 zege aan de haal. Op papier lijkt De Koninklijke zich op te kunnen maken voor de elfde Europa Cup 1 c.q. Champions League-zege in de clubhistorie. De resultaten van de afgelopen jaren spreken echter in het nadeel van Real. Van de afgelopen tien duels met Atlético werd er slecht één (!) gewonnen. Benieuwd hoe de strijd ditmaal gaat verlopen!