LIVE-discussie: Strootman als captain van Oranje, Janssen in de spits

LIVE-discussie: Strootman als captain van Oranje, Janssen in de spits

27-05-2016 19:43
101

Het Nederlands elftal treedt vrijdagavond aan tegen EK-ganger Ierland. Bondscoach Danny Blind kiest in het Aviva Stadium in Dublin voor een 4-3-3-formatie met Kevin Strootman als basisspeler én aanvoerder.

Vincent Janssen mag ook beginnen op Brits grondgebied. De vorige keer dat hij acteerde in het Verenigd Koninkrijk maakte hij zijn debuut voor Oranje, op Wembley tegen Engeland. Hij scoorde ook in dat duel, vanaf de strafschopstip. Memphis Depay en Quincy Promes flankeren hem in de voorhoede. Er verschijnen geen Feyenoorders in de basis.

Blind kiest voor een middenveld met Riechedly Bazoer, Georginio Wijnaldum en dus Strootman. In de achterhoede vervangt Virgil van Dijk de geblesseerde Daley Blind. Joël Veltman is de rechtsback, terwijl de PSV'ers Jeffrey Bruma en Jetro Willems de andere verdedigers zijn. Jasper Cillessen verdedigt het doel van het Nederlands elftal.

Opstellingen
Ierland: Randolph; Coleman, O'Shea, Duffy, Brady; Quinn, Whelan, Arter, Walters; Long en McGoldrick

Nederland: Cillessen; Veltman, Bruma, Van Dijk, Willems; Bazoer, Wijnaldum, Strootman; Promes, Janssen en Memphis

Gaat Nederland winnen van Ierland? En wat denk jij van Janssen als spits en Strootman als aanvoerder? Laat het hieronder weten!