FC Utrecht slikt nederlaag bij sporttribunaal: geen geld voor transfer Vorm

FC Utrecht slikt nederlaag bij sporttribunaal: geen geld voor transfer Vorm

27-05-2016 21:19
16

FC Utrecht heeft vrijdag bij het sporttribunaal CAS bakzeil gehaald. De Domstedelingen hadden een arbitragezaak aangespannen tegen Swansea City, omdat zij meenden nog recht te hebben op een vergoeding voor de transfer van Michel Vorm naar Tottenham Hotspur.

De doelman verruilde Swansea in de zomer van 2014 voor de Spurs, dat geen geld overmaakte naar Wales doordat Gylfi Sigurdsson de omgekeerde weg bewandelde. FC Utrecht had contractueel recht op dertig procent van de transfersom, maar kreeg door de deal met gesloten portemonnees geen cent te zien. Dat leidde tot grote onvrede bij de eredivisionist.

Een arbitragezaak leverde echter niets op. Het CAS stelt Swansea in het gelijk. "Het CAS volgt wel ons standpunt dat er wel degelijk elementen aanwezig zijn die duiden op een spelersruil", reageert algemeen directeur Wilco van Schaik van Utrecht op de clubsite. "Desalniettemin heeft het CAS onze bewering, dat Vorm binnen de uitruil een bepaalde waarde vertegenwoordigde, ongegrond verklaard."

"Dat het CAS de uitspraak tot twee keer toe een maand heeft uitgesteld geeft maar aan dat dit voor hen ook een moeilijke zaak is geweest", aldus Van Schaik. "Dat wij op diverse punten gelijk hebben gekregen bevestigt dit. Alleen, je wilt winnen en dat was ons niet gegeven. Dat geeft een onbevredigend gevoel op dit moment."