Oranje op rapport: volop onvoldoendes na dramatisch optreden in Dublin

27-05-2016 22:47
32

Een ontstellend slecht Nederlands elftal speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk in Dublin. Oranje bakte er 85 minuten niets van, maar door een late treffer van invaller Luuk de Jong werd er toch nog een remise uit het vuur gesleept. Desalniettemin: véél onvoldoendes voor de mannen van bondscoach Danny Blind. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Jasper Cillessen - 6: Kreeg zowel voor als na rust eigenlijk niets te doen in het Oranje-doel. Moest wel één keer vissen, toen Shane Long van dichtbij binnenprikte in de dertigste minuut.

Joël Veltman - 5: Veltman deelde in de eerste helft in de algehele Oranje-malaise. Na de pauze won de Ajax-verdediger veel van zijn persoonlijke duels.

Virgil van Dijk - 4: Oef, Van Dijk maakte geen beste beurt in het centrum van de Oranje-defensie. Hij had het érg lastig met zijn Southampton-collega Long. Ook slordig in de passing.

Jeffrey Bruma -  4: Afgelopen seizoen zéér betrouwbaar in de achterhoede van PSV, maar Bruma stond in Dublin behoorlijk te schutteren. Bepaald geen baken van rust.

Jetro Willems - 6: Willems kreeg een zeer aanvallende rol van Blind. Was vaak te vinden op de helft van de tegenstander, maar wist in balbezit eigenlijk niets te brengen. Krijgt toch een voldoende, omdat hij met een mooie voorzet de assist leverde op Luuk de Jong bij de 1-1.

Riechedly Bazoer - 4: De Ajax-middenvelder verkeerde de afgelopen maanden niet in al te beste vorm en dat was ook in Ierland te merken. Veel slordige ballen, weinig goede acties

Kevin Strootman - 6: Neuh, echt goed speelde Strootman niet, maar wat is het geweldig dat de middenvelder van AS Roma weer terug is. De linkspoot liet bij vlagen zien dat hij in fitte toestand absoluut een aanwinst is voor dit Oranje.

Georginio Wijnaldum - 4: Het was niet de avond van Wijnaldum. De Newcastle United-vedette had regelmatig de bal, maar deed daar teleurstellend weinig mee. Na 82 minuten uit het veld gehaald voor De Jong.

Quincy Promes - 4,5: Spartak Moskou-ster Promes maakte een onwennige indruk op de linkerflank. Bij zijn club speelt hij meestal op tien en dat was ook te merken. Zijn geslaagde acties waren op één hand te tellen.

Vincent Janssen - 5: De gevierde AZ-spits kreeg geen poot aan de grond tegen de stugge defensie van de Ieren. Niet één keer slaagde Janssen erin om de keeper van de tegenstander te testen. Pas na 70 minuten kreeg hij een kansje.

Memphis Depay - 2:
Zonder twijfel de slechtste man van het veld. Werkelijk níets lukte bij Memphis, die een ongeïnteresseerde en ongeinspireerde indruk maakte. Mocht toch nog zestig minuten blijven staan van Blind.

Invallers

Steven Berghuis 5,5 - Maakte in Dublin zijn debuut voor Oranje. Kwam in de dertig minuten dat hij speelde vrij vaak aan de bal, maar ook hij kon het verschil niet (meer) maken.

Marco van Ginkel - Speelde te kort voor een beoordeling.

Bas Dost -
Speelde te kort voor een beoordeling.

Luuk de Jong - 7: Mocht invallen in de 82e minuut, kopte drie minuten later raak. Prima invalbeurt dus voor de PSV-captain.