Memphis zakt door het ijs: Het is logisch dat hij niet het vertrouwen heeft

Memphis zakt door het ijs: "Het is logisch dat hij niet het vertrouwen heeft"

27-05-2016 23:22
23

Danny Blind erkent dat hij onmogelijk tevreden kan zijn over het optreden van Oranje in Dublin. Het Nederlands elftal speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen Ierland, maar bakte er werkelijk niets van. 

"Ik kan niet tevreden zijn over deze wedstrijd. Dat is duidelijk. Op basis van een goed tweede gedeelte van de tweede helft hebben we er een punt uit kunnen halen. Misschien was dat ook wel verdiend, maar het eerste uur was niet goed", aldus de bondscoach in gesprek met FOX Sports. 

"We waren slordig, we waren laks. Het tempo, de handelingssnelheid lag niet hoog genoeg. (...) We moeten veel meer de variatie zoeken op de vleugel. Daar hebben we aan gewerkt, maar daar moeten we duidelijk nog veel meer aan doen."

Memphis kende een dramatische avond, moest ook Blind erkennen. "Het is logisch dat hij niet het vertrouwen heeft dat hij nodig heeft om op dit niveau te spelen. Het is logisch dat hij geen ritme heeft, want hij heeft heel weinig gespeeld. Maar het potentieel zit er nog. Soms moet je wat directer spelen, één of twee keer raken, in plaats van steeds die moeilijke oplossing zoeken."

"Het eerste kwartier, zonder echte druk van Ierland, leverden we acht of negen ballen in. Daardoor komen we niet in die laatste fase. Ik kijk naar de uitvoering en dat was een uur lang niet goed. Ik heb mensen wel goed zien invallen. Marco van Ginkel viel goed in en van Steven Berghuis ging voetballend wel iets uit. En Luuk de jong maakt als invaller de goal. Dat was ook de fase waarin we aanvaardbaar voetbal speelden."