Oranje-aanvaller neemt 'zoete wraak': 'Misschien kun je het zo zeggen. Beetje wel'

Oranje-aanvaller neemt 'zoete wraak': 'Misschien kun je het zo zeggen. Beetje wel'

27-05-2016 23:35
12

Luuk de Jong was vrijdagavond als invaller belangrijk voor Oranje. De PSV-aanvoerder kwam in de 82e minuut in het veld voor Vincent Janssen en kopte luttele minuten later de gelijkmaker tegen de touwen. 

"Als spits wil je altijd doelpunten maken, dus als je dan in de slotfase in de ploeg komt wil je belangrijk zijn voor het team. Dan is het dus heerlijk om een goal te maken. Zoete wraak? Misschien kun je het wel zo zeggen, ja. Beetje wel", aldus de targetman in gesprek met FOX Sports. 

De topscorer van PSV zat zich op de bank te verbijten tijdens de eerste tachtig minuten van het duel. "Natuurlijk. Elke speler zit zich op de bank te verbijten. En als je dan de kans krijgt, wil je belangrijk zijn. Mijn ambitie is eerste spits van Oranje worden, maar met deze kans ga ik er ook voor."

De Jong vond het terecht dat Oranje nog iets uit het vuur sleepte in Dublin. "De tweede helft waren we dominanter en sterker dan Ierland. Zij kwamen voor rust door ons in hun spel. De tweede helft gingen we beter spelen, meer op hun helft. Dat moeten we vanaf het begin creëren. Voetballend moeten wij beter zijn dan Ierland."