E-mails bieden Twente hoop: 'Ook mondeling verklaard en staat nu zwart op wit'

E-mails bieden Twente hoop: 'Ook mondeling verklaard en staat nu zwart op wit'

28-05-2016 07:03
58

FC Twente is hoopvol na het kort geding van vrijdag. Hoewel de gang naar de rechtszaak tot nu geen nieuwe inzichten geeft, voelen ze zich in Enschede gesterkt door twee e-mails. Mede daardoor denkt Twente de zaak te kunnen winnen.

Op 13 april en 3 mei heeft de licentiecommissie volgens Twente per mail laten weten dat de Enschedeërs licentie terugkrijgt, mits de club aan alle voorwaarden zou voldoen. "Dat is op 4 april en 22 april ook nog mondeling verklaard, maar door die e-mails staat het zwart op wit", stelt directeur Onno Jacobs volgens De Telegraaf.

De KNVB staat lijnrecht tegenover Twente. De bond stelt dat Twente altijd op de hoogte is geweest dat zaken konden veranderen wanneer er nieuwe misstanden uit het verleden aan het licht zouden komen. "Als de licentiecommissie alles had geweten wat er inmiddels bekend is, was de licentie al veel eerder in het geding gekomen", citeert het Algemeen Dagblad advocaat Harry Knijff, die de KNVB vertegenwoordigt. "Maar dan definitief in plaats van voorwaardelijke. Bewust zijn de grenzen van het systeem opgezocht."

De raadsman van de bond benadrukte dat de straf (terug naar de Jupiler League) een 'beloning' voor de nieuwe Twenteleiding is. Jacobs: "De KNVB trok gen rode kaart, geen geel, maar een paarse kaart. Dat kan helemaal niet", aldus de Twente-baas in De Telegraaf.