Koeman: 'Manchester United verdient niet schoonheidsprijs met Van Gaal'

Koeman: 'Manchester United verdient niet schoonheidsprijs met Van Gaal'

28-05-2016 07:23
3

Hoewel Ronald Koeman moeilijk door een deur kan met Louis van Gaal, neemt hij het op voor zijn collega. De manager van Southampton vindt dat Manchester United een slechte beurt heeft gemaakt met de handelswijze van het ontslag van zijn landgenoot.

Na de winst van de FA Cup ontsloeg United Van Gaal en stelde vrijdag José Mourinho aan als diens opvolger. 'Al maanden lazen we met z’n allen dat Mourinho met Manchester United bezig was. Je weet nooit helemaal zeker of Louis daar nu wel of niet door zijn club van op de hoogte is gesteld. Maar als dat werkelijk pas na de FA Cupfinale is gebeurd, verdient dat niet de schoonheidsprijs', schrijft Koeman in De Telegraaf over het ontslag van zijn rivaal.

Wedden

Meer odds

Koeman vervolgt: 'Als je een beetje thuis bent in het voetbal, weet je dat dit soort deals niet van de ene op de andere dag tot stand komen. Louis heeft al die maanden onder enorme druk gestaan. Daarom vind ik het knap dat hij zichzelf is gebleven. Natuurlijk heeft hij een aantal dingetjes met de media gehad. Momentjes waarvan ik ook wel eens dacht, dat kan je ook anders doen. Maar Louis is Louis. En als je dan ook nog afscheid neemt met een prijs, is dat een prima prestatie.'