'Bassie' Ten Rouwelaar: 'Broek naar beneden en liet Feyenoord-fans kont zien'

'Bassie' Ten Rouwelaar: 'Broek naar beneden en liet Feyenoord-fans kont zien'

28-05-2016 08:07

Voor Jelle ten Rouwelaar zit zijn leven als doelman erop. Voornamelijk met NAC kwam de 35-jarige doelman in veel stadions. Ook in De Kuip, waar Ten Rouwelaar een mooie anekdote over heeft.

"Met mij kun je alle kanten op, maar nu is het klaar. Ik ben voetballer, maar ook gewoon mens. Toevallig verdiende ik de kost met keepen. Iedereen kan alles tegen mij zeggen, als ze mijn vader en moeder maar niet beledigen", steekt Ten Rouwelaar in de Leeuwarder Courant van wal.

Wedden

Meer odds

"Scheld me maar uit voor 'rooie' of 'waardeloze keeper'. Geen enkel probleem, maar scheld mijn ouders niet uit. In De Kuip zongen de Feyenoord-supporters: 'Bassie, laat je billen zien'. Ik deed mijn broek naar beneden en liet ze mijn kont zien. Ik kreeg een staande ovatie. Dat vind ik leuk."

Ook de indrukwekkende steunbetuiging eind april in De Adelaarshorst na het overlijden bespreekt de Fries. "Ik ben er zo vaak geweest en de supporters daar hebben me vaak op een andere manier behandeld. Nu stonden negenduizend mensen voor mij te klappen. Dat gaf kippenvel."