Ajax-target: Door te spelen bij NEC ben ik ineens overal in beeld geraakt

Ajax-target: "Door te spelen bij NEC ben ik ineens overal in beeld geraakt"

28-05-2016 08:38
2

Het kan verkeren: na een half jaar NEC in belangstelling staan van clubs uit Nederland, Engeland en elders in Europa. Doelman Brad Jones heeft de clubs voor het uitkiezen, maar een keuze heeft de 34-jarige Australiër nog niet gemaakt.

Jones heeft al heel wat Engelse clubs in zijn spelerspaspoort staan, waarvan Liverpool de grootste is. Omdat hij daar op de bank zat, besloot de Aussie in januari zijn geluk te beproeven onder de lat bij NEC. Getuige de nodige interesse, bleek dat een gouden zet.

"De situatie is in principe wel vreemd. Op de bank bij Liverpool zit je toch niet voor niets. Maar door te spelen bij NEC ben ik ineens overal in beeld geraakt. Alsof ik ben ontdekt. De Eredivisie is dus een echte opleidingscompetitie, haha", zegt Jones in De Gelderlander.

Jones kan transfervrij een nieuwe club uitzoeken. "Ik ben een liefhebber en moet bij een club straks vooral perspectief zien. Ik kom niet als tweede keeper, ik moet een eerlijke kans krijgen. Uiteindelijk baseer ik daarop mijn keuze."

Jones staat onder meer in belangstelling van Ajax en Vitesse, wist VoetbalPrimeur eerder al te melden.