Afgunst in Spanje: Dat is eigenlijk nog extremer dan ik bij Ajax meemaakte

Afgunst in Spanje: "Dat is eigenlijk nog extremer dan ik bij Ajax meemaakte"

28-05-2016 08:56
7

Zoals in Nederland iedereen van Ajax wil winnen, wil in Spanje iedereen van Real Madrid winnen. De achttienjarige Mink Peeters, die twee jaar geleden Ajax verruilde voor de Madrilenen, kan erover meepraten. Hij ervaart enorme afgunst richting de Champions League-finalist.

"Dat is eigenlijk nog extremer dan ik bij Ajax meemaakte. Het verschil tussen thuis of uit spelen is enorm. Op ons eigen complex is alles tot in de puntjes verzorgd. Bij uitwedstrijden maak je de gekste dingen mee. Tegenstanders vliegen er vol in. Ze laten ons soms expres op een heel slecht kunstgrasveld spelen, terwijl een goede mat ernaast ongebruikt blijft. En al ligt alles vol met plassen, het gaat altijd door", vertelt Peeters in het NRC Handelsblad.

Peeters speelt bij Real Madrid in de jeugd, waar clubicoon Guti zijn trainer is. "Het is heel erg gaaf om bij deze club te mogen spelen. Nog steeds bij iedere keer dat ik het witte shirt van Real Madrid aan mag trekken voelt het als een droom. Dat er twee clubs uit Madrid in de finale van de Champions League staan betekent voor mij dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Nergens is het voetbal zo groot als hier."