'Transferstrijd in het noorden: Heerenveen en Groningen azen op international'

'Transferstrijd in het noorden: Heerenveen en Groningen azen op international'

28-05-2016 10:20
6

Na FC Groningen heeft nu ook sc Heerenveen zich gemeld voor Anders Trondsen. Het Noorse medium Dagbladet meldt dat zaterdag. Kersvers international Trondsen is inzetbaar als middenvelder én als linksback. 

Volgens Dagbladet wordt de 21-jarige linkspoot gevolgd door 'meerdere clubs' uit de Eredivisie én de Belgische Jupiler Pro League. De zaakwaarnemer van de jongeling bevestigde eerder deze week tegenover NRK dat Groningen geïnteresseerd is in zijn cliënt. Nu is dus ook Heerenveen aangesloten in het rijtje clubs dat de Scandinaviër over wil nemen van zijn huidige werkgever Sarpsborg 08.

Thomas Berntsen, technisch directeur van de Noorse formatie, erkent dat Sarpsborg recentelijk drie aanbiedingen heeft ontvangen voor Trondsen. Het zou gaan om enkele tonnen. "Maar dat is nog niet de prijs die wij in gedachten hebben", aldus Berntsen. FC Groningen is na het vertrek van onder meer Lorenzo Burnet op zoek naar een nieuwe linksback. Heerenveen heeft voor die positie Lucas Bijker en Cener Cavlan onder contract staan.