Galatasaray-baan lonkt voor Nederlander: Ik loop er zeker niet voor weg

Galatasaray-baan lonkt voor Nederlander: "Ik loop er zeker niet voor weg"

28-05-2016 10:51
1

De kans is aanwezig dat Jan Olde Riekerink ook komend seizoen aan het roer staat bij Galatasaray. Volgens de interim-trainer van de Turkse topclub willen zijn spelers graag dat hij blijft. 

Olde Riekerink werd in maart 2016 aangesteld als tijdelijk opvolger van de ontslagen Mustafa Denizli. Onder de Nederlandse oefenmeester verging het Cim Bom Bom een stuk beter in de competitie. Bovendien werd eerder deze week de Turkse beker veroverd. 

"De spelers willen graag dat ik blijf, maar van de board heb ik nog niks gehoord. Ik loop er zeker niet voor weg, als dat verzoek alsnog komt, maar voorlopig richt ik me op mijn taak als hoofd jeugdopleiding, waarvoor ik hier in eerste instantie ben gekomen", laat Olde Riekerink zaterdag weten aan De Telegraaf. 

De oud-trainer van onder meer FC Emmen is nog altijd aan het nagenieten van de bekerwinst. "Deze medaille hang ik naast die van de avondwandelvierdaagse. Dat was de laatste prijs die ik had gewonnen", grapt hij. "Natuurlijk ben ik ook kampioen geworden met het tweede van Ajax en heb ik veel voldoening gehad van mijn werk als opleider, maar deze prijs na winst in een beladen finale met de grote concurrent Fenerbahçe heeft zoveel impact."