Transfervrije Ajax-aanvaller heeft nieuwe club: vierjarig contract in Slowakije

Transfervrije Ajax-aanvaller heeft nieuwe club: vierjarig contract in Slowakije

28-05-2016 10:38
7

Lesly de Sa gaat aan de slag bij Slovan Bratislava. De vleugelaanvaller van Ajax, wiens contract deze zomer afliep in Amsterdam, heeft een vierjarig contract ondertekend in Slowakije. 

De 23-jarige De Sa kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Willem II. Dat avontuur verliep weinig succesvol. Voor de winterstop kreeg de dribbelaar nog de nodige speelminuten van trainer Jurgen Streppel, maar in de afgelopen maanden kwam De Sa in Tilburg amper aan de bak. Van zijn werkgever Ajax kreeg de vleugelaanvaller eerder dit jaar te horen dat zijn aflopende verbintenis niet verlengd ging worden.

Nu zet De Sa, die eerder ook al werd uitgeleend aan Go Ahead Eagles, zijn loopbaan dus voort in de Slowaakse hoofdstad Bratislava. De Sa is niet de eerste Nederlander die aan de slag gaat bij Slovan. Ook Joeri de Kamps (voormalig speler van Heerenveen, NAC en Ajax) is er actief.

"We verwachten dat hij ons offensief sterker maakt met zijn snelheid op de flanken", aldus de vice-president van Slovan op de website van de club. Afgelopen seizoen eindigde de nieuwe werkgever van De Sa op de tweede plaats in de Slowaakse competitie.