Turkse media speculeren over afhaken Sneijder: 'Ribblessure niet de oorzaak'

Turkse media speculeren over afhaken Sneijder: 'Ribblessure niet de oorzaak'

28-05-2016 12:15
2

Wesley Sneijder bleef donderdag halverwege de Turkse bekerfinale van zijn club Galatasaray tegen Fenerbahçe in de kleedkamer achter. De middenvelder meldde zich nog diezelfde avond met een ribblessure af bij het Nederlands elftal, maar Turkse media speculeren nu dat er meer aan de hand is.

Volgens de kranten Milliyet en Yeni Safak werd Sneijder in de rust van de bekerfinale ziek. Een dokter constateerde vervolgens dat de Oranje-international met hartritmestoornissen kampte. Waar de Turkse media hun berichtgeving op baseren wordt niet duidelijk. Ook ontbreekt verdere informatie. De equipe van de 31-jarige Sneijder en trainer Jan Olde Riekerink won de wedstrijd tegen Fenerbahçe met 1-0.

Lukas Podolski maakte het enige doelpunt tegen de ploeg van aanvaller Robin van Persie. Daardoor gaf Galatasaray het seizoen toch nog wat glans. In de Turkse Süper Lig eindigde de grootmacht op de zesde plek, mijlenver achter landskampioen Besiktas. Sneijder reageerde donderdagavond nog verheugd op de bekerwinst. Dat lijkt niet te stroken met de berichtgeving over hartritmestoornissen.