Opvallende verzoening tussen Materazzi en Zidane: 'Ik hoop niet dat hij wint'

Opvallende verzoening tussen Materazzi en Zidane: 'Ik hoop niet dat hij wint'

28-05-2016 13:58
1

Marco Materazzi juicht zaterdagavond voor Real Madrid wanneer de ploeg van Zinedine Zidane het in de Champions League-finale opneemt tegen het Atlético Madrid van Diego Simeone. De Italiaan lijkt een spraakmakend incident uit het verleden achter zich te hebben gelaten.

"In december zei ik dat als Real Rafael Benitez zou ontslaan, ze de Champions League-finale zouden halen. Ik dacht dat Real een echte coach nodig zou hebben, of op zijn minst iemand die de situatie niet zou verergeren. Zidane is een goede coach en heeft het niet verergerd en dus staat Real in de Champions League-finale", zegt Materazzi tegen Mediast Premium.

"Of Simeone de Champions League kan winnen en daarna naar Inter gaat? Hij is een goede coach, ik hoop dat hij naar Inter komt, maar ik hoop niet dat hij de Champions League wint", aldus de Internazionale-legende, die dus opvallend genoeg voor het Real Madrid van Zidane juicht. In de WK-finale van 2006 gaf de Fransman hem een kopstoot, nadat de twee een verbale strijd hadden uitgevochten.

Materazzi dicht de Koninklijke ook de meeste kansen toe. "Ik verwacht een gelijkopgaande wedstrijd. Real Madrid speelt beter sinds Zidane er is en ze spelen eindelijk het soort voetbal waar ik van houd", besluit hij.