Update: 'Speurend Go Ahead Eagles laat oog vallen op aanvaller van NAC'

Update: 'Speurend Go Ahead Eagles laat oog vallen op aanvaller van NAC'

28-05-2016 14:40
3

Go Ahead Eagles heeft zich allerminst neergelegd bij een vertrek van Bart Vriends. De centrale verdediger heeft een aflopend contract in Deventer en staat in de belangstelling van onder meer ADO Den Haag en Sparta Rotterdam.

Adrie Steenbergen, bestuurslid technische zaken, geeft aan dat beide partijen nog in gesprek zijn. "Onze intentie is om te verlengen, maar we weten ook dat er kapers op de kust zijn", zegt hij tegen FOX Sports. "Bart speelt inmiddels drieënhalf jaar bij ons en ik kan mij voorstellen dat hij op enig moment zijn gezichtsveld wil verruimen. De kans op zijn aanblijven schat ik momenteel op fifty-fifty. Het kan nog alle kanten op."

In tegenstelling tot Vriends, gaat Sander Duits al wel zijn toekomst aan Go Ahead verbinden. De 32-jarige middenvelder heeft net als de aanvoerder een aflopende verbintenis. De Deventenaren, die komend seizoen weer in de Eredivisie acteren, hopen de selectie daarnaast nog verder aan te vullen met routine.

"We zoeken voornamelijk naar jongens met ervaring op het hoogste niveau. Afhankelijk van het budget denk ik dat er nog wel vier of vijf spelers bijkomen", besluit Steenbergen.

Update 14.40: In de jacht op versterkingen heeft Go Ahead volgens Omroep Brabant het oog laten vallen op Kevin Brands. De aanvaller staat momenteel nog onder contract bij NAC Breda. Omdat de Jupiler League-club er in tegenstelling tot Go Ahead niet in slaagde om te promoveren, moet het een aantal dure krachten lozen. Brands (28) heeft in Breda nog een verbintenis voor één jaar.