Update: 'Ook Spaanse grootmacht zat in Dublin op de tribune voor Ajacied'

Update: 'Ook Spaanse grootmacht zat in Dublin op de tribune voor Ajacied'

29-05-2016 12:45
31

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino zat vrijdagavond op de tribune bij Ierland-Nederland (1-1) om Vincent Janssen met eigen ogen te bekijken. Sky Sports meldt dat zaterdag. Ook Riechedly Bazoer mag naar verluidt op de belangstelling van Spurs rekenen. 

Naast Pochettino waren ook de assistent-manager van Spurs én het head of recruitment van de club aanwezig bij de interland. Janssen (21) heeft een uitstekend seizoen achter de rug in de Eredivisie. De AZ-spits tekende voor 27 competitietreffers en maakte eerder dit jaar zijn debuut voor Oranje. Vrijdagavond was Janssen, net als vrijwel al zijn Oranje-collega's, niet in goede doen. Naast Spurs zou volgens Sky Sports ook onder meer Leicester City concrete interesse hebben in de goalgetter.

Bazoer is de andere Oranje-klant voor wie Pochettino speciaal af was komen reizen naar Dublin. Net als Janssen beleefde de jonge Ajax-middenvelder afgelopen seizoen zijn doorbraak op het hoogste niveau. Bazoer erkende eerder dit jaar dat hij wordt gevolgd door diverse grote clubs uit Europa. 

Overigens zou het meespelen van Bazoer en Janssen niet de enige reden zijn geweest voor Pochettino om op de tribune plaats te nemen bij het oefenduel. Ook Shane Long, spits van Southampton, wordt gelinkt aan Spurs

Update 29 mei, 12.45 uur: Niet alleen Tottenham Hotspur-trainer Pochettino zat tijdens de oefeninterland tussen Nederland en Ierland op de tribune voor Bazoer. Ook een delegatie van FC Barcelona was aanwezig om de verrichtingen van de Ajax-middenvelder te bekijken, meldt El Mundo Deportivo. Bazoer werd eind 2015 al meermaals gelinkt aan een toekomstige transfer naar Catalonië.