Maaskant slaat terug: '100 procent dat iedereen binnen de club op de hoogte was'

Maaskant slaat terug: '100 procent dat iedereen binnen de club op de hoogte was'

28-05-2016 16:35
6

Voetbal International meldde eerder deze week dat NAC Breda in de problemen zit omdat diverse spelers in het bezit zijn van zogenaamde wurgcontracten. Robert Maaskant, die het tussen januari en oktober 2015 voor het zeggen had in Breda, zou daar persoonlijk verantwoordelijk voor zijn. Zelf ontkent hij echter. 

De mislukte transferpolitiek bij Jupiler League-club is in de wandelgangen inmiddels omgedoopt tot 'de Maaskant-erfenis'. Onder meer Kevin Brands, Michael Dingsdag en Ronnie Stam zouden over onnodige dure contracten beschikken. "Blijkbaar heeft geluk een kort geheugen. Dat mag je letterlijk opschrijven. Daar wil ik het eigenlijk bij laten", reageert Maaskant tegenover BN De Stem. 

Na enig aandringen wil de voormalig trainer van onder meer Willem II en FC Groningen verder uitweiden. "Honderd procent dat iedereen binnen de club op de hoogte was van de contracten. De directie, de raad van commissarissen en een deel van de aandeelhouders. Iedereen ging ermee akkoord."

Wedden

Meer odds

"Sterker nog, ik was bewust niet tekenbevoegd voor de contracten omdat ik wilde voorkomen dat het beeld van alleenheerser zou ontstaan. Ik stelde de selectie samen. Daar neem ik alle verantwoordelijkheid voor. Daar ben ik hard voor gestraft aangezien ik ben weggestuurd. Terecht", besluit hij.