Ferguson kan het niet geloven: 'Hij laat zich niet gek maken, is fantastisch'

Ferguson kan het niet geloven: 'Hij laat zich niet gek maken, is fantastisch'

28-05-2016 18:35
3

Sir Alex Ferguson kan zich maar moeilijk vinden in de kritieken die Arsène Wenger, trainer van Arsenal, ontvangt. In het programmaboekje van de Champions League-finale van dit jaar neemt de voormalig manager van Manchester United het op voor de Fransman.

"Hij doet het fantastisch bij Arsenal", zo is Ferguson van mening. "Hij krijgt op dit moment veel over zich heen, maar ondanks de vele kritieken die hij ontvangt laat hij zich niet gek maken en blijft hij zijn eigen visie volgen. En mensen die hun eigen visie blijven volgen, zijn in mijn ogen hele grote trainers."

Toch staat Wenger, nadat Arsenal dit seizoen wederom de landstitel misgreep, bij veel fans van de eigen club onder vuur. Voor het eerst sinds jaren presteerde Arsenal beter dan de traditionele Engelse topclubs, maar aan het einde van de rit moesten de Londenaren alsnog hun meerdere erkennen in Leicester City, dat verrassend met het kampioenschap aan de haal ging. Hierdoor maakten sommige Arsenal-supporters door middel van protesten duidelijk dat ze een frisse wind bij de club willen, iets wat Ferguson verafschuwt.

Hij is namelijk van mening dat Wenger nog altijd dezelfde werkwijze hanteert bij Arsenal en dat de supporters hem hierdoor weinig kwalijk kunnen nemen. "Wenger heeft nooit zijn manier van spelen bij Arsenal veranderd. Net als in 2004 (toen Arsenal voor het laatst de landstitel pakte, red.) heeft hij ook nu de beschikking over een team met veel creatieve spelers", zo besluit Ferguson.