Real Madrid en Atlético Madrid op rapport: Real-held heel lang onzichtbaar

29-05-2016 00:05
5

In een slijtageslag in Milaan kroonde Real Madrid zich zaterdag uiteindelijk tot de beste van Europa door in de finale van de Champions League Atlético Madrid na strafschoppen te verslaan. Na 1-1 na 120 minuten spelen was het Cristiano Ronaldo die voor de beslissing zorgde. VoetbalPrimeur was zaterdagavond aanwezig in het San Siro en maakte dit spelersrapport op.

Ruben Winkels
MILAAN

Real Madrid

Keylor Navas - 6: Kreeg in eerste instantie weinig kansen om zich te onderscheiden, maar deed dat ook niet toen Atlético de weg naar het doel beter wist te vinden. Maakte ook geen grove fouten en lag goed in de hoek bij de gemiste penalty van Juanfran, waarna Real de Champions League kon pakken.

Daniel Carvajal - 6,5: Verliet na rust in tranen het veld en dat was een aderlating voor Real, want zijn spel op de rechterflank was weer overtuigend.

Pepe - 6: Maakte Fernando Torres lang onschadelijk, maar zal deze Champions League-finale vooral herinnerd worden vanwege zijn enorme aanstellerij na een aanraking van Filipe Luis en later ook Carrasco.

Sergio Ramos - 7,5: Scoorde zijn eerste goal sinds de Champions League-finale van 2014 en had de Atlético-aanvallers lang in de tang. Was ook in de penaltyreeks uiterst koel.

Marcelo - 7: Prima optreden weer op de linkerflank. Blonk zoals wel vaker uit in zijn aanvallende intenties.

Toni Kroos - 6: Was niet zon aanwezig als zijn collega Modric. Stond met zijn vrije trap wel aan de basis van de 1-0 van Ramos.

Luka Modric - 8: Beste man van Real Madrid. Een koning aan de bal op het Koninklijke middenveld. Heerste en verdeelde als vanouds in Milaan, maar zakte in de verlenging ook weg vanwege zijn conditie.

Casemiro - 6,5: Bewaart goed de balans in een offensief ingesteld Real Madrid. Bikkel op het middenveld, moeilijk te verslaan.

Gareth Bale - 6,5: De gevaarlijkste man aan wit-Madrileense zijde. Had zijn vizier niet op scherp staan, maar was de man met de meeste succesvolle acties. Verdiende een goaltje.

Cristiano Ronaldo - 6: Lang onzichtbaar voor zo’n wereldster. Kon de hoge verwachtingen niet waarmaken en zag vooral zijn ploeggenoten gevaarlijk worden. Werd alsnog de held door de beslissende strafschop binnen te schieten en haalt daardoor een voldoende.

Karim Benzema – 5,5: Sneeuwde onder tussen Ronaldo en Bale en wist zijn stempel totaal niet te drukken op de finale. Moet goals maken, deed dat niet.

Invallers

Danilo - 6: Vulde de rol van Carvajal prima uit, maar zonder daarbij een uitblinkende rol te spelen.

Lucas Vasquez: Komt door zijn late invalbeurt niet in aanmerking voor een beoordeling.

Isco: Komt door zijn late invalbeurt niet in aanmerking voor een beoordeling.

Atlético Madrid

Jan Oblak - 7: Had geen antwoord op de inzet van Ramos van dichtbij, maar pakte een aantal Real-inzetten op prachtige wijze en hield zijn ploeg in de race. Maakte geen sterke indruk in de penaltyreeks.

Juanfran - 6,5: Deelde voor rust in de Atlético-malaise, maar was ook belangrijk in de rood-witte wederopstanding in de tweede helft. Prachtige assist op Carrasco en altijd gevaarlijk in zijn aanvallende rol. Miste de beslissende penalty.

Stefan Savic - 6: Wankelde bij tijd en wijlen door de power van onder meer Bale, maar herstelde zich niet zoals de rest van zijn ploeg na rust en speelde uiteindelijk een stabiele wedstrijd

Diego Godín - 7: De onmiskenbare leider van Atlético in de defensie. Laat niemand zomaar door en toonde ook in deze finale zijn klasse. IJzersterk in de duels en een goede balonderschepper.

Filipe Luís - 6,5: Kon niet op de voor hem zo herkenbare wijze indruk maken, maar haalde zijn niveau en speelde uiteindelijk een meer dan degelijke partij in Milaan.

Saúl 6,5 - Kan beter dan hij liet zien. Een klassevoetballer die niet helemaal uit de verf kwam in de finale, maar wel belangrijk genoeg voor zijn ploeg was.

Gabi - 8: De motor van het middenveld van Atlético. Zette ook in Milaan op overtuigende wijze de lijnen uit bij de Madrilenen. Topwedstrijd van Gabi, die niet beloond werd.

Augusto - 6,5: Speelde een prima eerste helft, maar paste niet in de tactiek van Atlético Madrid zaterdagavond. Was te controlerend. Dat zag Diego Simeone ook, die hem in de rust wisselde.

Koke - 7: Uitstekende pot weer van de Atlético-ster. Spil van de offensieve aspiraties van de club. Onder meer zijn creatieve inbreng bracht Atlético na de rust terug in de wedstrijd.

Antoine Griezmann - 6,5: Was lang de enige man die voor dreiging zorgde namens Atlético Madrid, maar miste zijn grootste kans: oog in oog met Navas vanaf de strafschopstip.

Fernando Torres - 5: Was nauwelijks in het spel betrokken, wist in de eerste helft zelfs geen enkele pass met succes naar een ploeggenoot te spelen. Knapte wel het vuile werk op in de spits.

Invallers

Yannick Carrasco – 8: Gouden zet van Simeone om hem in te brengen. Was niet alleen belangrijk met zijn goal, maar de beste man bij Atlético na zijn invalbeurt. Sensationele wedstrijd van de Belg.

Lucas Hernandez: Komt door zijn late invalbeurt niet in aanmerking voor een beoordeling.

Thomas: Komt door zijn late invalbeurt niet in aanmerking voor een beoordeling.