Direct hoofdprijs voor Zidane: 'Ik wil niet analyseren, maar genieten'

Direct hoofdprijs voor Zidane: 'Ik wil niet analyseren, maar genieten'

29-05-2016 01:05
2

Hij flikte het als speler, maar nu mag Zinedine Zidane ook als coach de Champions League op zijn palmares bijschrijven. In zijn eerste seizoen als hoofdcoach verovert de voormalig wereldvoetballer direct de grootst mogelijke clubprijs.

Real Madrid was zaterdagavond na strafschoppen te sterk voor stadsgenoot Atlético Madrid en bezorgde Zidane zodoende zijn eerste prijs als hoofdcoach. "Ik heb hiervan gedroomd toen ik deze baan nam", straalde Zidane in gesprek met AS. "Dat kan namelijk, met een team als dit. Real, met haar geschiedenis, kan belangrijke dingen doen. We hebben dit bereikt door zeer hard te werken. We hebben keihard geknokt en dit verdiend."

Volgens de Fransman is de weg naar het succes lang geweest. "Zoiets winnen als de Champions League is geen prestatie van de laatste vijf maanden, toen ik net werd aangesteld. Hier begin je vanaf de start van het seizoen mee. Het was vanavond niet de bedoeling dat we zo ver achteruit zouden spelen, maar dat gebeurt soms in het voetbal. Verder wil ik niet teveel analyseren. Laten we genieten van wat we hebben bereikt."