Utrecht komt van koude kermis thuis: 'Hadden er 1 miljoen euro uit kunnen halen'

Utrecht komt van koude kermis thuis: 'Hadden er 1 miljoen euro uit kunnen halen'

29-05-2016 07:44
10

FC Utrecht kreeg eerder deze week te horen dat het definitief géén geld overhoudt aan de transfer van Michel Vorm naar Tottenham Hotspur. Twee jaar geleden ruilde de goalie Swansea City in voor Spurs en Utrecht, voormalig werkgever van Vorm, dacht door een contractclausule ongeveer één miljoen euro te verdienen aan die transfer. Directeur Wilco van Schaik baalt. 

Volgens de twee Premier League-clubs werd Vorm geruild voor een andere speler, een deal met met gesloten beurzen dus. Swansea vond dat het Utrecht daarom géén vergoeding hoefde de betalen. Het internationaal sporttribunaal CAS deed vrijdag een uitspraak. "Dat nieuws kregen wij donderdag binnen en daar hadden wij absoluut niet op gerekend", aldus Van Schaik in gesprek met RTV Utrecht. 

"We hebben in totaal zeven uur bij het CAS gezeten, dat is lang, echt een uitzondering. De uitspraak is ook tot twee keer toe uitgesteld, om maar even aan te geven dat het voor hen ook een lastige beslissing was."

"Op een aantal punten hebben we gelijk gekregen, maar op het ene betreffende punt niet. Hoeveel geld dit ons scheelt? We hadden er ongeveer een miljoen euro, misschien iets meer, uit kunnen halen. (...) Dit is een wijze les. Voortaan gaan we bij een doorverkoopwaarde ook een eventuele spelersruil als clausule op nemen. Dit overkomt ons niet nog eens", besluit Van Schaik.