In het kort: Pellè beslissend voor Italië, fraaie goal bij Portugal

In het kort: Pellè beslissend voor Italië, fraaie goal bij Portugal

29-05-2016 23:52
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Italië en Portugal winnen
Italië heeft het oefenduel met Schotland met een nipte zege afgesloten. Graziano Pellè was de enige doelpuntenmaker in het elftal van bondscoach Cesare Prandelli, die een matige indruk achterliet. Portugal won op zijn beurt van Noorwegen: 3-0. Ricardo Quaresma, Raphael Guerreiro en Eder maakten de treffers. Met name de goal van Quaresma was erg fraai.

Alavés terug op hoogste niveau
Na een afwezigheid van tien jaar is Deportivo Alavés terug in de Primera División. De oude club van onder meer Jordi Cruijff verzekerde zich van promotie dankzij een 2-0 zege op Numancia. Met nog één duel te gaan is Alavés daardoor zeker van een van de bovenste twee plaatsen in de Segunda Divisón. Leganés of Gimnástic maken nog kans op de laatste promotieplek.

Preud'homme blijft bij Club
Michel Preud'homme is ook volgend seizoen trainer van Club Brugge. Dat maakte de club zondagavond bekend via de officiële kanalen. Brugge publiceerde een videoboodschap, waarin Preud'homme eindelijk duidelijkheid gaf over zijn toekomst. De club zat lange tijd in spanning, want sinds het behalen van de titel werd er al druk gespeculeerd over een eventueel vertrek.

Real Madrid-verdediger vreest voor EK
De kans bestaat dat Dani Carvajal het naderende EK aan zijn neus voorbij ziet gaan. De vleugelverdediger van Real Madrid en Spanje liep zaterdagavond een hamstringblessure op tijdens de finale van de Champions League. Gevreesd wordt dat Carvajal, die in tranen uitbarstte toen hij het veld noodgedwongen moest verlaten, meerdere weken uit de roulatie is. Het EK begint op 10 juni. 

Kargbo vindt nieuwe club
Ibrahim Kargbo kwam de afgelopen twee jaar vooral in het nieuws omdat de voormalig speler van Willem II gelinkt werd aan matchfixing. De middenvelder uit Sierra Leone is er desondanks in geslaagd om een nieuwe club te vinden. De 34-jarige Kargbo gaat aan de slag bij Dulwich Hamlet FC, een club die op het zevende niveau van Engeland uitkomt. 

ADO Den Haag verslaat Ajax
Het damesteam van ADO Den Haag heeft zaterdagavond de bekerfinale gewonnen van Ajax. In het Kyocera Stadion in Den Haag werd de rivaal uit Amstedam met 1-0 geklopt. Lineth Beerensteyn maakte de enige treffer van de wedstrijd. 

1,6 miljoen Nederlanders zien Real winnen
De Champions League-finale tussen Real Madrid en Atlético Madrid is zaterdagavond door ruim 1,6 miljoen Nederlanders bekeken. De wedstrijd werd uitgezonden op SBS6. Het treffen tussen de twee Madrileense kemphanen duurde ruim 120 minuten. Na reguliere speeltijd stond het 1-1 in Milaan en in de verlenging werd niet meer gescoord. Uiteindelijk schoot Cristiano Ronaldo tijdens de allesbeslissende penaltyreeks de winnende strafschop binnen.