Sparta strikt aanvoerder van andere promovendus: 'Dat heeft indruk gemaakt'

Sparta strikt aanvoerder van andere promovendus: 'Dat heeft indruk gemaakt'

29-05-2016 11:05
16

Sparta Rotterdam heeft zich versterkt met Bart Vriends. De 25-jarige verdediger komt over van Go Ahead Eagles en heeft een tweejarig contract getekend op Het Kasteel, met een optie voor een derde jaar. Dat maakten de clubs zondag bekend.

Vriends dwong met Go Ahead promotie naar de Eredivisie af, maar stond desondanks open voor een nieuwe uitdaging. "Ik ben blij met de stap die ik heb gemaakt naar Sparta Rotterdam", reageert hij op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik heb een mooie tijd gehad bij Go Ahead Eagles. We hebben fantastisch gepresteerd in de play-offs en ben blij dat ook zij komend seizoen in de Eredivisie uitkomen. Op die manier kan ik met een tevreden gevoel afscheid nemen van de club."

Ook ADO Den Haag had naar verluidt belangstelling voor de transfervrije Vriends, die daarnaast zijn contract kon verlengen bij Go Ahead. De keuze voor Sparta was echter snel gemaakt. "De wedstrijd die ik hier vorig seizoen speelde op Het Kasteel heeft indruk op mij gemaakt. Het publiek is trouw en fanatiek, de club heeft een prachtige historie en de plannen van de club spreken mij aan. Ik kan dus zeggen dat ik al met plezier vooruitkijk naar het nieuwe seizoen in de Eredivisie."

Sparta-trainer Alex Pastoor heeft hoge verwachtingen van Vriends. "Bart was afgelopen seizoen aanvoerder van Go Ahead Eagles en een belangrijke speler voor het team. In Deventer heeft hij het heel mooi afgesloten met de promotie. Bart is een ambitieuze jongen en een professional die niet snel opgeeft. Met zijn keuze voor Sparta Rotterdam laat hij zien dat hij kiest voor verdere ontwikkeling en net als Go Ahead voor een authentieke voetbalclub."