Real-voorzitter lyrisch na succes: 'Ik wil dat hij voor altijd in Madrid blijft'

Real-voorzitter lyrisch na succes: 'Ik wil dat hij voor altijd in Madrid blijft'

29-05-2016 11:22
5

De euforie is groot bij Real Madrid-voorzitter Florentino Perez na de elfde eindzege in de Champions League. De loftuiting van de Spaanse preses richt zich met name op trainer Zinedine Zidane en sterspeler Cristiano Ronaldo.

Zidane heeft de Champions League nu als speler, assistent-trainer en hoofdcoach van Real gewonnen. "Zidane is voor mij, voor Madrid en de clubhistorie uiterst belangrijk. Hij veranderde de geschiedenis toen hij hier naartoe kwam in 2001. Hij zei tegen mij precies hetzelfde als destijds: Ik heb het'", zo laat Perez weten aan AS.

Perez zag dat Ronaldo een groot aandeel in de zege op stadgenoot Atlético Madrid had. De Portugees benutte in de strafschoppenserie de beslissende penalty. Ronaldo ligt nog tot medio 2018 vast, maar die verbintenis wil de preses graag openbreken en verlengen. "Ik denk niet dat dat op korte termijn nog gaat gebeuren, want het EK staat voor de deur. Maar ik wil dat hij voor altijd in Madrid blijft, want hij is een van de pijlers van dit succes en hij schrijft geschiedenis met deze club."

Perez stond ook stil bij de aanslag van IS op het gebouw van een supportersclub in Irak, eerder deze maand. Daarbij kwamen twintig mensen om het leven. "Ik wil deze trofee opdragen aan onze fans in Irak. Ze zitten in mijn hart."