'Manchester United-sensatie tekent nieuw meerjarig contract op Old Trafford'

'Manchester United-sensatie tekent nieuw meerjarig contract op Old Trafford'

29-05-2016 11:43
10

Manchester United-sensatie Marcus Rashford heeft een lucratief nieuw contract getekend op Old Trafford. Volgens de Engelse krant The Telegraph ligt de achttienjarige aanvaller nu tenminste tot de zomer van 2020 vast.

Rashford gaat zo'n 26.000 euro per week verdienen, maar door bonussen kan dat bedrag nog flink oplopen. Naar verwachting wordt de deal nog voor het EK bekrachtigd. Rashford maakt een stormachtige ontwikkeling door sinds hij in februari twee keer scoorde bij zijn debuut tegen FC Midtjylland. Ook in zijn eerste Premier League-optreden, nota bene tegen rivaal Arsenal, was de spits meteen tweemaal trefzeker.

Onder Louis van Gaal had Rashford de laatste weken van het seizoen een basisplaats bij Manchester United, waarmee hij de FA Cup won. Daarmee is het sprookje van de tiener echter nog niet ten einde. Ook zijn debuut in het Engels elftal luisterde hij vrijdag op met een goal. Rashford lijkt zich daardoor op te mogen maken voor het EK in Frankrijk, al is de concurrentie met Harry Kane, Wayne Rooney en Jamie Vardy groot.

Rashford staat komend seizoen voor de opgave om ook de nieuwe United-trainer José Mourinho te overtuigen van zijn kwaliteiten. De Portugees zou zijn voorhoede van meer kwaliteit willen voorzien. Onder anderen Zlatan Ibrahimovic wordt veelvuldig genoemd.