'EK op de tocht voor Hummels': 'Anders kan ik het elftal niet helpen'

'EK op de tocht voor Hummels': 'Anders kan ik het elftal niet helpen'

29-05-2016 13:36

Het wordt voor Mats Hummels een race tegen de klok om op tijd fit te zijn voor het EK. De Duitse verdediger liep vorige week in de finale van de DFB-Pokal een spierblessure op. Volgens Bild haalt hij het eerste groepsduel tegen Oekraïne op 12 juni sowieso niet.

"Persoonlijk maak ik me er niet druk om als ik pas in de tweede of derde wedstrijd in actie kan komen", reageert Hummels zelf in de Frankfurter Algemeine. "Het belangrijkste is dat ik honderd procent fit ben, want anders kan ik het elftal niet helpen." Hummels maakt deel uit van de 27-koppige voorselectie van bondscoach Joachim Löw.

De verdediger van Borussia Dortmund, die in de zomer overstapt naar Bayern München, is normaal gesproken een vaste waarde in het Duitse elftal, waar hij een centraal verdedigingsduo vormt met Jerome Boateng. Hummels is in elk geval niet van de partij als Duitsland zondag in Augsburg oefent tegen Slowakije. Ook Bastian Schweinsteiger, Marco Reus, Manuel Neuer, Mesut Özil, Thomas Müller en Karim Bellarabi missen dat duel.

Daardoor kunnen Bernd Leno, Julian Brandt, Julian Weigl en Joshua Kimmich hun debuut gaan maken voor die Mannschaft. "Ze moeten zich gewoon ontspannen. Zij mógen fouten maken. Ook als ze de EK-selectie niet halen, gaan we deze spelers vaker terugzien in het nationale team", laat bondscoach Joachim Löw weten. Naast Oekraïne neemt Duitsland het in de groepsfase van het EK op tegen Polen en Noord-Ierland.