Voormalig publiekslieveling van Feyenoord: 'Daar heb ik lang last van gehad'

Voormalig publiekslieveling van Feyenoord: 'Daar heb ik lang last van gehad'

29-05-2016 16:05
2

Paul Bosvelt maakte zestien jaar geleden deel uit van de Oranje-selectie die op het EK 2000 in eigen land tot de halve finales reikte. Tegen Italië ging het uiteindelijk fout voor het team van toenmalig bondscoach Frank Rijkaard. Tijdens een beslissende penaltyreeks miste Nederland drie keer. 

Bosvelt, destijds speler van Feyenoord en anno 2016 assistent-bondscoach bij Jong Oranje, was één van de spelers van Nederland die misten. Tijdens de wedstrijd hadden Frank de Boer en Patrick Kluivert óók al gemist vanaf elf meter. "Als je in een wedstrijd twee strafschoppen mist, ga je met een mentale achterstand zo'n serie in", blikt Bosvelt terug in gesprek met 90 Minutes. 

Zijn gemiste pingel heeft de ex-middenvelder nog even achtervolgd in zijn gedachten. Hij noemt het zelf het dieptepunt uit zijn voetballoopbaan. "Daar heb ik best lang last van gehad. Als ik 'm had gemaakt, hadden we het waarschijnlijk ook niet gered, maar het voelde toch als falen", besluit de voormalig publiekslieving van Feyenoord.