Geheim van Heracles onthuld: 'Werken al 22 jaar samen met Milan en Man United'

Geheim van Heracles onthuld: 'Werken al 22 jaar samen met Milan en Man United'

29-05-2016 16:21
2

De spelers van Eredivisie-revelatie en play-offwinnaar Heracles Almelo maakten afgelopen seizoen tot aan de laatste snik een topfitte indruk. Dat blijkt mede te danken aan de programma’s van sportmedisch centrum Fysiomed, van de befaamde fysiotherapeut Leo Echteld. 

"Aan het begin van het seizoen zijn wij benaderd door Richard van Beek, de fysieke trainer van Heracles. In overleg met trainer John Stegeman. Zij wilden de fitheid van de spelers verbeteren en dat mondde uit in een samenwerking op het gebied van trainingsprogramma’s", vertelt Echteld aan Voetbal International. 

"Wij werken al 22 jaar samen met grote buitenlandse clubs als AC Milan en Manchester United en hebben zo een hoop kennis en ervaring vergaard. Kleinere clubs kunnen niet een paar inspanningsfy siologen betalen. De dienst die wij leveren bij Heracles is speciaal ontwikkeld voor de financieel minder daadkrachtige clubs om het performance- en fitheidsgat met de grotere clubs te dichten."

"Wij brengen een bak expertise naar binnen dankzij de samenwerking met de grote clubs. Wij testen en meten spelers, leveren die info af aan de staf en zo wordt er een specifiek trainingsadvies opgesteld", vervolgt Echteld. "Elk programma is individueel, waarbij het ook afhankelijk is van de speelwijze die de coach voorstaat. Heracles heeft hiermee zijn nek uitgestoken. Alle lof voor Van Beek en Stegeman."