Nederlandse goalie wil hoofdrol pakken op Wembley: 'Grote prijs voor de club'

Nederlandse goalie wil hoofdrol pakken op Wembley: 'Grote prijs voor de club'

29-05-2016 17:23
1

Kelle Roos, voormalig doelman van NEC en Willem II, strijdt momenteel met de Engelse vierdeklasser AFC Wimbledon om promotie naar de League One. Maandag is Plymouth Argyle in de finale van de play-offs de tegenstander op Wembley. Roos (22), die door Derby County wordt uitgeleend aan Wimbledon, is in korte tijd uitgegroeid tot een populaire speler van de club. 

"Ik denk dat iedereen scherp is, maar ook relaxed", citeert de Gelderlander de Brabantse sluitpost uit een interview met de BBC. "We weten wat er op het spel staat. Promotie is een heel grote prijs voor de club. Maar zaak is dan je gewone ritme te behouden. Rustig blijven."

Wimbledon bereikte de finale door met de hakken over de sloot te winnen van Accrington Stanley. Toen het laatste fluitsignaal had geklonken tijdens de halve finales van de play-offs, bestormden de Wimbledon-fans het veld. "Dat was een hele belevenis. Het zegt alles over de beleving van de fans. We hebben de finale bereikt en dan moeten we de klus ook klaren. Want we hebben natuurlijk nog niets", besluit Roos.