Eredivisie-revelatie moet snijden in begroting: Terug naar drie miljoen euro

Eredivisie-revelatie moet snijden in begroting: "Terug naar drie miljoen euro"

29-05-2016 17:47
13

Hoewel promovendus NEC na de terugkeer in de Eredivisie direct op een knappe tiende plek eindigde in de Eredivisie, houdt de clubleiding in Nijmegen beide benen op de grond. Algemeen directeur Bart van Ingen benadrukt dat handhaving komende jaargang de doelstelling is. 

"Wij zijn vooral trots op afgelopen seizoen, omdat ook toen handhaving de doelstelling was. Maar we zijn tiende geworden, met evenveel punten als Vitesse. We hadden een voetbalbudget van 3,5 miljoen euro, dat gaat aankomend seizoen terug naar drie miljoen euro", aldus Van Ingen in gesprek met Omroep Gelderland. "In eerste instantie gaan we dus voor handhaving, maar we gaan op een energieke, innovatieve wijze een selectie vaststellen, die kan verrassen."

Van de nieuwe trainer Peter Hyballa en kersvers technisch manager Danny Hoekman heeft Van Ingen hoge verwachtingen. "Ik heb Hyballa twee wedstrijden zien coachen en de energie spat eraf. Danny kan vanuit het technisch hart het beleid vertalen. Hij biedt senioriteit op de managementfunctie met wat meer rust en overwicht. Hij kent de identiteit en de cultuur van de club goed."