Blind lijkt wonderkind definitief te kunnen vergeten na debuut voor Spanje

Blind lijkt wonderkind definitief te kunnen vergeten na debuut voor Spanje

29-05-2016 18:21
32

Marco Asensio Willemsen debuteert in de nationale ploeg van Spanje. De zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder mag opdraven in de oefenwedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina.

Asensio maakt geen deel uit van de voorlopige EK-selectie van Spanje, maar is met negen anderen wel op trainingsstage bij de nationale ploeg. Dat resulteert nu in zijn debuut onder bondscoach Vicente Del Bosque. Ook Arsenal-verdediger Hector Bellerin en doelman Sergio Asenjo van Villarreal komen voor het eerst in actie voor hun land.

Bondscoach Danny Blind benaderde Asensio vorig jaar voor een interlandcarrière bij het Nederlands elftal, maar ving bot. De middenvelder van Real Madrid, die afgelopen seizoen op huurbasis speelde bij Espanyol, liet weten dat hij zich teveel Spanjaard voelt. Wel hield hij de Oranje-deur op een kier.

Omdat het een vriendschappelijke wedstrijd tussen Spanje en Bosnië betreft, is de keuze van Asensio voor Spanje nog niet bindend. Dat gebeurt pas als hij speelt in een kwalificatiewedstrijd of op een eindronde. Asensio (20) was afgelopen seizoen goed voor vier doelpunten en tien assists bij Espanyol.