Koeman maakt zich sterk: Louis, dat had je anders kunnen oplossen

Koeman maakt zich sterk: "Louis, dat had je anders kunnen oplossen"

29-05-2016 19:41
10

Ronald Koeman heeft zich zondag opnieuw sterk gemaakt voor Louis van Gaal. De ontslagen manager van Manchester United wordt in Engeland verdedigd door zijn vakbroeder van Southampton.

Koeman en Van Gaal zijn geen vrienden, maar dat betekent niet dat de twee elkaar niet steunen in slechte tijden. Van Gaal werd maandag ontslagen en enkele dagen later opgevolgd door José Mourinho. "Ik heb de ontwikkelingen rond José en Louis van een afstandje gevolgd. We hebben de laatste maanden allemaal kunnen lezen dat Mourinho bezig was met Manchester United", zegt Koeman tegen The Mirror.

"De leiding van United verdient in elk geval géén medaille", vervolgt de Southampton-manager. "Waarom? Omdat iedereen weet dat zulke deals niet over één nacht ijs gaan. Het is een langdurig proces, dat al onderweg moet zijn geweest toen Louis er nog zat."

Koeman denkt dat Van Gaal zelf ook wel wist dat het ontslag eraan zat te komen. "Louis heeft het hele jaar onder gigantische druk gestaan. Dat is wat ik bewonder aan hem: hij heeft altijd zijn waardigheid behouden. Natuurlijk, hij heeft een paar keer ruzie gehad met de media en er waren momenten waarop ik dacht: Louis, dat had je anders kunnen oplossen. Maar Louis is en blijft Louis. Hij heeft een geweldige prestatie geleverd door de FA Cup te winnen met United."