Duitsland lijdt gezichtsverlies, halve Nederlander debuteert voor Spanje

29-05-2016 20:01
17

De voorbereiding op het EK in Frankrijk is ook voor Duitsland en Spanje officieel begonnen. De twee landen trapten wisselend af in respectievelijk Augsburg en Sankt Gallen.

Duitsland oefende zondag tegen Slowakije, dat ook deelneemt aan het EK in Frankrijk. De wereldkampioen beleefde echter een wedstrijd om snel te vergeten. Met een benutte penalty van Mario Gomez begonnen de Duitsers nog wel goed, maar voor rust viel de ploeg van bondscoach Joachim Löw als een kaartenhuis in elkaar.

Marek Hamsik maakte na 41 minuten de gelijkmaker met een schitterende knal van afstand, waarna Michal Duris er nog voor rust 1-2 van maakte. Na 52 minuten werd het zelfs 1-3 voor Slowakije door een doelpunt van Juraj Kucka. Marc-André Ter Stegen, één van de ongebruikelijke namen in de basiself van Duitsland, ging daarbij vreselijk in de fout.

Spanje – Bosnië
In het Zwitserse Sankt Gallen was Spanje met 3-1 te sterk voor Bosnië-Herzegovina. Nolito (Celta de Vigo) was de grote man met twee doelpunten. Na een half uur spelen maakte Emir Spahic nog wel de aansluitingstreffer, maar verder kwam Bosnië niet. Spahic kreeg een minuut voor rust een rode kaart vanwege een vermeende elleboog. Spanje, dat nog niet de beschikking had over een groot aantal sleutelspelers, speelde met de tweede of zelfs derde garnituur.

Voor Marcos Asensio was het een bijzondere avond. De middenvelder van Espanyol heeft een Spaanse vader en een Nederlandse moeder. De kans dat hij voor Oranje gaat spelen, is echter nihil. Zéker omdat hij zondag voor Spanje debuteerde. Hij stond in de basis en werd na zestig minuten vervangen.