Van Hanegem kraakt Oranje en staf: 'Hoe slecht moeten wij dan zijn?'

Van Hanegem kraakt Oranje en staf: 'Hoe slecht moeten wij dan zijn?'

30-05-2016 07:37
23

Vol ongeloof heeft Willem van Hanegem de oefeninterland van Oranje tegen Ierland bekeken. Zijn kritiek op het Nederlands elftal is keihard. Van Hanegem vraagt zich af waarom Oranje onder Danny Blind en zijn assistenten Marco van Basten en Dick Advocaat geen fatsoenlijke pot op de mat kan leggen.

'Danny Blind was vroeger bij Ajax de leider achterin, hij zag het spel goed. Advocaat was een middenvelder die keihard werkte en voorop ging in de strijd. Van Basten was een van de beste spitsen ter wereld, heel creatief, hij had alles. Maar bij het Nederlands elftal zag ik helemaal niets terug van de dingen waar de trainers zelf goed in waren. Dat bestaat toch niet?', schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem wil een Oranje zien dat vrijuit speelt. 'Dat Ierland was ook helemaal niets. Hoe slecht moeten wij dan zijn als je van zo'n ploeg niet kunt winnen? Dit was een mooie gelegenheid om te laten zien dat wij wel op het EK hadden thuisgehoord. Oké mensen, we hebben wat foutjes gemaakt, maar kijk eens hoe goed we eigenlijk zijn. Niets van dit alles.'