'Spaanse grootmacht wil Mata en Mourinho ontsnappingsroute bieden'

'Spaanse grootmacht wil Mata en Mourinho ontsnappingsroute bieden'

30-05-2016 10:32
5

Juan Mata lijkt op weg naar de uitgang bij Manchester United nu José Mourinho aan de slag gaat als trainer op Old Trafford. De aanvallende middenvelder zou zich zelfs al in de belangstelling mogen verheugen van FC Barcelona.

Met dat nieuws pakt El Mundo Deportivo maandag uit. De Catalaanse grootmacht denkt te kunnen profiteren van de situatie tussen Mata en Mourinho. De 28-jarige Spanjaard moest onder Mourinho vaker dan hem lief was genoegen nemen met een reserverol bij Chelsea. In januari 2014 werd hij door de Portugees verkocht aan Manchester United.

Volgens de Spaanse krant was Mata in het verleden al twee keer dicht bij een overgang naar Barcelona. Met de komst van Mourinho zou zijn marktwaarde bovendien flink zijn gedaald. In Camp Nou kan Mata als understudy van Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar een rol op het middenveld vervullen. Naast Mata is ook Kevin Gameiro nog altijd in beeld bij Barcelona. De Franse spits was dit seizoen met zestien goals in 31 competitieduels op schot voor Sevilla.