De Graafschap stopt met wijzen: Salaris dat zij verdienen kunnen we niet betalen

De Graafschap stopt met wijzen: "Salaris dat zij verdienen kunnen we niet betalen"

30-05-2016 11:50
19

De Graafschap wil niet meer in de pers klagen over het feit dat de toekomst van de club nog altijd onzeker is door de mogelijke degradatie van FC Twente. Daardoor mogen de Doetinchemmers volgend seizoen wellicht alsnog in de Eredivisie uitkomen.

De Graafschap nam het het de KNVB en FC Twente aanvankelijk kwalijk dat er nog geen duidelijkheid is. Daar wil de club niet in blijven hangen. "We moeten ophouden met janken hoe zielig we zijn", laat algemeen bestuurder Hans Veldhorst nu een ander geluid horen tegen Omroep Gelderland. "Het is onze eigen schuld dat we van Go Ahead hebben verloren. Er drijft nu een reddingsboei en die kunnen we nog pakken. Er is niemand die we de schuld kunnen geven."

"Ook FC Twente gaat voor zijn kans en probeert te doen wat voor hun het beste is. Wij kunnen niet naar Twente wijzen. Natuurlijk is dit een beroerde situatie voor ons, maar het is simpel: De Graafschap zit in de wachtkamer", aldus Veldhorst, die de onzekerheid over volgend seizoen niet als reden ziet voor het vertrek van verdedigers Robin Pröpper en Ted van de Pavert.

"Wij kunnen daar toch niks aan doen. Die jongens liepen uit hun contract. En het salaris dat zij nu gaan verdienen, kunnen wij nooit betalen. Het is een prima stap voor ze en ik gun het ze ook. Ted en Robin hebben de club altijd prima verkocht."