In het kort: United bindt toptalent, Feyenoorder tekent contract

In het kort: United bindt toptalent, Feyenoorder tekent contract

30-05-2016 18:29
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

United strikt Borthwick-Jackson
Manchester United heeft een akkoord bereikt met Cameron Borthwick-Johnson. Het toptalent heeft een contract tot medio 2020 getekend bij de roemruchte Engelse club. Borthwick-Johnson maakte afgelopen november zijn competitiedebuut bij United, in de competitiewedstrijd tegen West Bromwich Albion.

Contract voor Feyenoord-talent

Feyenoord heeft met Bert Koomen een akkoord bereikt over zijn eerste profcontract. De negentienjarige verdediger heeft een verbintenis tot de zomer van 2018, met een optie op nog een seizoen, getekend. Koomen ziet het als beloning na een moeilijke periode, waarin hij een jaar niet kon spelen door een zware blessure. "Toen ik te horen kreeg dat ik zo lang niet zou kunnen spelen, zat ik er helemaal doorheen, maar uiteindelijk ben ik sterker uit deze blessure gekomen", zegt hij op de website van Feyenoord.

De Boer biedt gehele trainingsset Ajax aan
Een collector's item voor Ajax-fans? Frank de Boer heeft zijn gehele trainingsset van het afgelopen seizoen aangeboden. 'Wegens vakantie niet meer nodig', schrijft de scheidend Ajax-coach met een knipoog op Twitter. 'Wie kan m'n trainingsset goed gebruiken in voorbereiding op zijn nieuwe seizoen?' De Boer stond twee weken geleden tijdens een oefenduel in China voor het laatst aan het roer bij de Amsterdammers.

Ook Litmanen met Ajax-legendes naar Madrid
Een team van Ajax-legendes speelt op 5 juni in het Estadio Santiago Bernabéu een benefietwedstrijd tegen oud-sterren van Real Madrid. De Amsterdammers hebben inmiddels achttien namen op papier staan, meldt Ajax. Jari Litmanen, Winston Bogarde, Dick Schoenaker en George Ogararu zijn als laatste aan de selectie toegevoegd. Leo Beenhakker en Sjaak Swart coachen het team, dat uit veel spelers uit de gouden jaren negentig bestaat.