Liever nieuwe kans in Amsterdam dan buitenlands avontuur: Terug naar Ajax

Liever nieuwe kans in Amsterdam dan buitenlands avontuur: "Terug naar Ajax"

30-05-2016 14:07
10

Mickey van der Hart gaat liever terug naar Ajax dan dat hij een buitenlands avontuur aangaat. Dat vertelt hij in een kort item van FC Afkicken. De keeper van PEC Zwolle speelde in het verleden bij Ajax.

"Terug naar Ajax", is het heldere antwoord van Van der Hart als hij de keuze voorgelegd krijgt. De keeper krijgt meer van dergelijke keuzes voorgelegd. Wat is bijvoorbeeld het grootste misverstand over Van der Hart? "Ik denk: dat ik een Amsterdammer ben." En er komt nog meer 'Ajax' om de hoek kijken. Wie is zijn rolmodel? "Edwin van der Sar."

Van der Hart heeft een duidelijke mening als het gaat over wat hij het vervelendste vindt aan het zijn van een profvoetballer. "De media, in de zin van al het negativisme dat om het voetbal heen heerst." En tot slot geeft hij niet bij alles wat met Ajax te maken heeft de voorkeur aan de Amsterdammers. Wat is het mooiste stadion van Nederland in zijn ogen? "Met pijn in mijn hart, maar toch De Kuip." En wie liever: Kenneth Vermeer of Jasper Cillessen? "Kenneth Vermeer."