'Als je dat oranje shirt aan mag trekken, moet het volledig uit jezelf komen'

'Als je dat oranje shirt aan mag trekken, moet het volledig uit jezelf komen'

30-05-2016 21:47
4

Arjen Robben sloot zich maandag aan bij het Nederlands Elftal in Portugal om zodoende zijn revalidatie daar voort te zetten. De aanvoerder van Oranje keek vorige week thuis het matige duel met Ierland (1-1) en schrok van het niveau dat gehaald werd.

"Ik heb gekeken ja, maar we moeten ook weer niet overdrijven met zijn allen", aldus de aanvaller in gesprek met de NOS. "Het was niet best, maar je moet bepaalde dingen wel afwegen. Ik houd er niet van om excuses te gebruiken, maar de wedstrijd vond wel plaats na een lang en zwaar seizoen. Toch moet je de wedstijd goed analyseren en de dingen benoemen zoals ze zijn."

Robben stipt, ondanks dat het seizoen al afgelopen is, toch het belang aan van het trainingskamp in Portugal en de daarbij behorende oefenwedstrijden. "Dat is belangrijk, want het is toch weer een moment om met elkaar samen te zijn. Toch is het lekkerder als je je met zijn allen voorbereidt op een eindtoernooi, want dan zit je in een langer proces met elkaar. Dit is een vreemde fase, maar daar moeten wij professioneel mee omgaan."

"En ook al speel je oefenduels die nergens meer om gaan, dan moet je toch elke keer alles geven. Als je dat oranje shirt aan mag trekken en mag spelen, dan moet het volledig uit jezelf komen om er voor de volle honderd procent tegenaan te gaan. De knop moet echt om gaan en we zullen met zijn allen moeten knokken om niet nog een toernooi mis te lopen", zo besluit de Oranje-aanvoerder.