'NEC heeft spelersbudget rond en richt pijlen meteen op Keniaan uit België'

'NEC heeft spelersbudget rond en richt pijlen meteen op Keniaan uit België'

31-05-2016 07:08
1

Ayub Masika moet de eerste versterking van NEC worden voor het nieuwe seizoen. De vleugelaanvaller staat al tijden hoog op de verlanglijst van de eredivisionist. NEC moest echter eerst het spelersbudget voor komend seizoen vastleggen.

Masika, die vorige maand al in verband werd gebracht met de Nijmegenaren, is een Keniaan met Belgisch paspoort. Hij is eigendom van RC Genk, maar speelde de laatste twee seizoenen bij Lierse. NEC heeft voor de 23-jarige buitenspeler de nodige concurrentie, meldt De Gelderlander.

De Gelderse club raakt deze zomer met Rens van Eijden (AZ), Navarone Foor (Vitesse) en Christian Santos enkele steunpilaren kwijt. Om dat op te vangen meldt NEC zich op de transfermarkt. Ook een links- en rechtsback staan hoog op het wensenlijstje, aangezien huurlingen Lucas Woudenberg en Todd Kane terugkeren naar respectievelijk Feyenoord en Chelsea.

Daarmee is de leegloop nog niet ten einde, vreest NEC. Gregor Breinburg, Anthony Limbombe en Mihai Roman zouden om uiteenlopende redenen een transfer kunnen maken. NEC moet deze zomer ondanks de tiende plaats in de Eredivisie snijden in de begroting, werd eerder duidelijk.