Vijf transferopties voor Blind: Duitsland, Rome of naar de aartsrivaal

Vijf transferopties voor Blind: Duitsland, Rome of naar de aartsrivaal

31-05-2016 12:15
23

Als we de Britse tabloids moeten geloven, komt er na twee seizoenen een einde aan het verblijf van Daley Blind (26) op Old Trafford. José Mourinho gaat de achterhoede van Manchester United een facelift geven en Blind is mogelijk één van de slachtoffers. Wat zou een mooi volgend avontuur zijn voor de Oranje-international? VoetbalPrimeur doet vijf suggesties.  

Sevilla
Sevilla heeft dankzij het veroveren van de Europa League een Champions League-ticket op zak voor komend seizoen. De Spaanse club raakt deze zomer stopper Federico Fazio (Tottenham Hotspur) en middenvelder Ever Banega (Internazionale) kwijt en bovendien lijkt controleur Steven N'Zonzi te zwichten voor het grote geld uit Engeland. Een speler als Blind zou prima passen in de Primera Division. Mooie bijkomstigheid van verkassen naar Sevilla: je weet zeker dat je in mei met een Europese hoofdprijs in handen staat...

Wedden

Meer odds

Schalke 04
René Eijkelkamp, Youri Mulder, Niels Oude Kamphuis, Orlando Engelaar, Klaas-Jan Huntelaar: diverse Nederlandse spelers hebben in de loop der jaren het blauw-wit van Schalke gedragen. De grootmacht uit Gelsenkirchen is in de afgelopen jaren ver achterop geraakt bij het zo gehate Borussia Dortmund. Met een paar versterkingen erbij moet een derde plek in de Bundesliga haalbaar zijn voor Die Königsblauen. Mooi project voor Blind. 

Liverpool
Manchester United inruilen voor Liverpool - het is een transfer die absoluut not done is. Mede door de felle onderlinge rivaliteit is het inmiddels 52 jaar (!) geleden dat een speler verkaste van Old Trafford naar Anfield of andersom. Jürgen Klopp heeft grootse plannen met Liverpool en kan wel een nieuwe verdediger gebruiken, gezien het vertrek van onder meer Kolo Touré en - waarschijnlijk - Martin Skrtel. 

AS Roma
Een tactische sterke speler als Blind zal niet misstaan in de Serie A. Juventus? Dat is misschien iets te hoog gegrepen, maar een avontuur in Rome zou natuurlijk ook geweldig zijn voor de voormalig Ajacied. Kevin Strootman en Blind kunnen op het middenveld van Roma een mooi duo gaan vormen, bijvoorbeeld. Ook interessant voor het Nederlands elftal. 

Everton
Frank de Boer is een belangrijke kandidaat om de nieuwe manager te worden van Everton, dat afgelopen seizoen op een teleurstellende elfde plek eindigde in de Premier League. De Boer was in Amsterdam de trainer onder wie Blind floreerde en een toptransfer verdiende naar de Premier League. Is een reünie op Goodison Park realistisch? Everton speelt komend seizoen dan wel geen Europees voetbal, maar The Toffees hebben voldoende potentie - zeker nu de steenrijke zakenman Farhad Moshiri heeft toegezegd dat hij miljoenen in de club gaat pompen.