Terugkeer van verloren zoon in Oranje: 'We hebben hem nodig op dit moment'

Terugkeer van verloren zoon in Oranje: 'We hebben hem nodig op dit moment'

31-05-2016 11:47
1

Kevin Strootman is weer terug bij Oranje en dat doet veel internationals goed, zo blijkt na een rondvraag van De Telegraaf. De krant benaderde Ron Vlaar en Marco van Ginkel, die blij zijn.

"Het is hartstikke mooi om te zien dat Kevin er weer staat. Hij is een speler met kwaliteiten die wij op dit moment nodig hebben, omdat hij zijn voetballende vermogen met een ongelooflijke winnaarsmentaliteit combineert", zegt Vlaar.

Van Ginkel kent Strootman ook. "Tijdens zijn revalidatie heb ik wel met Kevin ge-appt, maar uiteindelijk verwatert dat contact wel iets. Hij is er veel langer uit geweest dan ik met mijn kruisbandblessure, dus ik vind het superknap dat hij zo sterk terugkeert."

De middenvelder van PSV keek niet verbaasd op van de werkethos van zijn Oranje-ploeggenoot. "In de sportschool keek ik nog en zag ik Joël Veltman, Kevin en Ron, allemaal jongens die net als ik een knieblessure hebben gehad. Na knieletsel moet je niet alleen extra zuinig op je lijf zijn, maar ook allerlei oefeningen doen om herhaling te voorkomen", weet de PSV-huurling, die onder contract staat bij Chelsea.